29.10.2023. Sećanje na Slavicu Mirkov, Južni Kučaj…

Splet neobičnih okolnosti povezao je našu memorijalnu šetnju za Slavicu Mirkov i jednu porodicu sa četvoro dece koja živi u oskudici na obroncima Miroča. Sada razumem da u ovom naizgeld “slučajnoim” i spontanom dešavanju nije bilo nikakvog slučaja, sve je teklo baš onako kako mislim da bi i Slavica uredila…Deo pomoći u novcu koji je sakupljen na ovoj akciji prosledjen je porodici sa Miroča, zajedno sa raznim potrepštinama za decu. Pomoć je ponela Isidora Radonjić, vočdič u PK Radnički Beograd, još u subotu (dan pre akcije za Slavicu) u očekivanom iznosu od 35000 din, a ispostavilo se da je posle namirenja troškova prevoza i putarine ostalo ukupno 70.00 0dinara, pa će još 20,000 dinara biti predato deci, a 15,000 dinara je već uplaćen za lečenje Ivane Matijević preko organizacije BUDI HUMAN. Nema predaje Ivana!

Dva dana, dva različita dešavanja su bili uvezani u jedan dan, u jedan dogadjaj. Mislim da je Slavica baš tako htela!

Isidorin izveštaj o porodici sa Miroča možete pogledati na njenoj FB stranici https://www.facebook.com/isidora.radonjic.54

Hvala svim učesnicima na dobroj volji i želji da dan za Slavicu protekne u lepom sećanju kao i na prikupljenim sredstvima.

Fotografije uz izuzetak naslovne: Bane Petković

Naslovna fotografija: Arhiva I. Radonjić, grupa planinara medju kojima je i Slavica na vrhu Nedžit na Čakoru

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *