01-06.05. Samotraki

Važno: Molim prijavljene za učešće na akciji da do 05,04, dostave datum rodjenja kako bi rezervisali karte za trajekt do Samotrakija (saobraća samo jedanput dnevno) i ostvarili popust. Ovaj podatak traži kompanija koja održava liniju do ostrva i možete je poslati na jedan od mojih brojeva telefona: 063 7357 463 ili viber broj 064 851 8838. Prodavnice u Grčkoj će raditi 01. Maja, tako da nije neophodno da namirnice nosite iz Beograda, imaćemo vremena da sve što nam zatreba kupimo u nekom o većih marketa u dolaznom danu.

Orijentacioni plan boravka na ovom ostrvu je sledeći:

Polazak iz Beograda u večernjim satima (oko 22.00h, biće precizirano do datuma polaska), putujemo preko Bugarske do grada Aleksandropuli u Grčkoj gde presedamo na trajekt za ostrvo Samotraki. Trajekta po redu vožnje polazi u 15,00h, pa ćemo vreme do polaska iskoristiti za obilazak grada, a možda napravimo i pauzu u usputnom gradu Kavala.

Sitradan, 02.05., četvrtak pešačenje do nekog od vodopada do kojih se dolazi kroz zanimljive prašumske predele.

Petak je rezervisan za uspon na planinu Fengari (1611m), celodnovno planinarenje sa mešovitim terenom, šume i stenja…

Subota je dan za obilazak arheološkog nalazišta i još nekog vodopada ili šetnja po sopstvenom izboru.

Nedelja je dan za povratak, ali s obzirom da trajekt sa ostrva polazi kasno po podne imaćemo vremena da iskoristimo i ovaj dan za neku lepu akciju.

Ponedeljak je rezervni dan.

Orijentaciona cena ne bi prešla 210 evra (još uvek je neizvesna cena smeštaja) a u cenu je uključeno 4 noćenja i prevoz autobusom, a prevoz trajektom se posebno plaća (6-9evra po pravcu).

Detalji oko radnog vremena prodavnica u Grčkoj za vreme praznika biće naknadno objavljeni.

Potrebno je da u narednih 7 dana (do23.03.) prijavljeni učesnici uplate akontaciju od 50 evra kako bih kaparisao smeštaj.

U skladu sa informacijom o konačnom broju raspoloživog smeštaja znaće se koliko još ima mesta za učešće u ovoj akciji. Za sada nas je 30-ak i putovaćemo velikim busom.

Naslovna fotografija preuzeta sa bloga agencije Nikana.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *